Viholliset

Kirjoittanut Poison

Zombie

Zombiet ovat pelin perusvihollisia. Niihin ei kannata käyttää tehokkaita aseita, koska pelkkä pistooli riittää. Jos kohtaat lauman zombeja, käytä kranaattia jolloin säästyt turhilta vahingoilta.

Crimson Head

Agressiivisia ja nopeita zombeja, jotka kannattaa ampua tehokkailla aseilla. Toisin kuin tavalliset zombiet, Crimson Headit eivät tarraa sinuun kiinni yhtä usein, jolloin olisi mahdollista tehdä vastahyökkäys. Sen sijaan ne usein lyövät.

Hämähäkki

Hämähäkkejä tapaat pelin aikana useaan otteeseen. Itse pelissä on kolme erilaista hämähäkkiä. Black Tiger, tavallinen hämähäkki sekä todella pieniä hämähäkkejä. Tavallinen & Black Tiger on helppo tappaa ihan pistoolillakin, kunhan ammut silmien kohdalle, josta saat kriittisiä osumia. Pienet hämähäkit hyppivät ruudulle josta ne saat huidottua puukolla, joten älä tuhlaa niihin panoksia.

Mehiläinen

Hehiläisiä kohtaat pelissä melko harvoin. Älä tuhlaa panoksia niihin, vaan odota että ne tulevat luoksesi ja tapa ne puukolla.

Pieni käärme

Nämä kannattaa ampua pistoolilla, etteivät pääse iskemään.

Yawn

Yawnin kohtaat pelissä parikin kertaa. Yritä pitää se mahdollisimman kaukana ampumalla sitä suuhun. Nopeat refleksit ja tehokkaat aseet ovat tarpeen, kun kohtaat tämän. Tärkeää on myös se, että ammut sitä aina suuhun.

Korppi

Korpit osaavat välillä olla todella ärsyttäviä. Vaikka ne usein hyökkäävät laumoissa, ei niihin kannata tehokkaita aseita käyttää. Kaksi parasta taktiikkaa on joko ampua pistoolilla tai huitoa puukolla.

Iilimato

Eivät mitenkään erityisen vaarallisia. Hyppäävät naamalle, jolloin puukko on tarpeen. Ei kannata käyttää panoksia näihin.

Iilimatozombie

Iilimatozombeja tapaat pelin alkupuolella. Ne kannattaa ampua tehokkailla aseilla, ennen kuin pääsevät iskemään.

Cerberus

Koirat ovat yksi pelin yleisimpiä vihollisia. Vaikka ne hyökkäävät yleensä 2-4 laumoissa, ei niihin kannata pistoolia parempaa asetta käyttää. Koiriin on helppo saada kriittisiä osumia, kun tähtäät päähän.

Apina

Apinat ovat varsinainen riesa. Ne hyökkäävät laumoissa eivätkä kuole helposti, ellet saa tehokkaita osumia tai käytä tehokasta asetta. Parhaiten näihin tehoavat haulikot ja sarjatulta amupuvat aseet.

Licker

Lickereitä tulee pelissä melko usein, riippuen alueista. Melko hitaita hyökkäämään, jonka vuoksi helppo ampua pistoolillakin. Ampumalla päähän saat kriittisiä osumia. Älä kuitenkaan päästä niitä lähelle.

Chimera

Nämä otukset hyökkäävät viipymättä kimppuusi, jonka vuoksi ne kannattaa ampua heti kun on mahdollisuus. Chimeraan tehoavat niin pistooli kuin tehokkaat aseetkin. Päähän on vain vaikea osua sen nopeiden liikkeiden takia. Kun näitä otuksia tulee lauma, on helpompi käyttää kranaattia, kuin alkaa ampua kaikkia erikseen.

Hunter

Kuten aina, Hunterit ovat nopeita ja vaarallisia. Ne kannattaa ampua joko haulikolla tai konepistoolilla. Onnistuu niiden tappaminen myös pistoolilla, mutta siihen vaaditaan kriittisia osumia.

Torakka
Torakoita kohtaat välillä pelissä. Niitä ei kannata ampua, vaan odottaa että ne lentävät päin ja sitten huitoa puukolla.

Hai

Hait eivät ole vaikeita vastuksia. Ne vain uivat sinua kohti suu ammollaan ja sinun täytyy ampua suuhun ennen iskua. Yksi pistoolin panos riittää.

Lepakko

Kuten monett muut pienet viholliset, ovat lepakot melko helppo tappaa. Joko pistoolilla ammut tai huidot puukolla kun ne lentävät päin. Kohtaat pelissä myös jättiläislepakon. Ammu sitä päähän ja rintakehään. Kannattaa käyttää tehokkaita aseita kuten haulikko.

Myrkkymuratti

Näitä kasveja kohtaat pelissä hyvin harvoin. Ne ovat hitaita iskemään ja liikkumaan. Älä päästä niitä iskemään, vaan ammu niitä ensin keskivartaloon, ja odota että ne avaavat kukkansa. Tämän jälkeen ammu niitä keskellä kukkaa jolloin yksi pistoolin panos tappaa ne. Nämä on hyvä hoidella ihan pistoolillakin.

Tyrant (Zero)

Pelissä kohtaat tämän parikin kertaa. Ensimmäisellä kerralla joudut vain tainnuttamaan sen, mutta toisella kerralla tappamaan. Pidä siihen etäisyyttä ampumalla sitä päähän ja sydämmeen. Välillä joudut väistelemään sen iskuja.

Skorpioni

Kohtaat skorpionin junassa. Se osaa puolustautua iskuiltasi laittamalla isot sakset eteensä. Kriittiset osumat saat sen pistimestä ja päästä. Tähän kannattaa käyttää tehokkaita aseita, kuten haulikkoa. Kun ensimmäisen kerran kohtaat tämän, haulikko on tehokkain saatavilla oleva ase.

Queen Leech

Tämä vastus on kahdessa eri muodossa ja kolmessa eri vaiheessa..

Ensin joudut taistelemaan ensimmäistä muotoa vastaan, johon tehoaa hyvin kaikki aseet aina pistoolista järeämpiin aseisiin. Ei miitän erikoista tässä taistelussa, pidät vihollisen tarpeeksi loitolla ja ammut päähän.

Seuraava vaihe, jossa pakenet hissillä, joudut pitämään olion loitolla ampumalla sitä suuhun. Matka ei ole kovin pitkä, mutta hyökkäyksiä voi tulla useita. Aseella ei niinkään ole väliä, riippuen tietysti kuinka tarkka olet ampumaan. Pistoolillakin homma hoituu, kunhan ampuu tarpeeksi tarkkaan.

Kolmas vaihe onkin se hankalin. Joudut pitämään olion kaukana sinusta, ja samalla saada se perääntymään valoon. Kuningatar tekee useita iskuja, ja joitain niistä ei voi torjua ilman ettei sitä ampuisi. Joudut myös välillä liikkumaan lähemmäs. Kriittiset osumat saat olion suusta, sekä päälaella sijaitsevasta ulokkeesta. Kun olet saanut olion auringonvaloon, ammu sitä minkä kerkeät, koska se on silloin haavoittuvainen.

Plant 42

Tämän kasvin kohtaat pelissä vain kerran. Ammu sen lonkeroita ja kukkaa kunnes se aukeaa. Kasvin heikoin kohta on sen sisin, joka tulee esiin kun sitä on ammuttu tarpeeksi. Hahmosi liikkuessa rappusia ylös, ota tehokas ase käyttöön ja ammu heikkoa kohtaa minkä ehdit. Välillä kasvi nappaa sinut otteeseensa ja sinun pitää rimpuilla irti, ennen kuin se paiskaa sinut maahan.

Tyrant (Resident Evil)

Tyrantin kohtaat kaksi kertaa pelin aikana. Ensimmäisen kerran laboratoriossa, jossa sinun täytyy tainnuttaa se ampumalla sitä päähän ja sydämmeen. Ei vaadi paljoa ampumista, saadaksesi tämän kaatumaan. Muutama haulikon panos ja siinä se.

Toisen kerran kohtaat tämän Tyrantin ulkona, jossa joudut väistelemään sen nopeita iskuja ja tappamaan sen. Välillä tyrant nappaa sinut otteeseensa, jolloin joudut ampumaan sitä naamaan jolloin se laskee otteensa sinusta. Joudut myös ampumaan sitä, ettei se iske sinua liikkeillä, joita ei voi muuten torjua. Kun Tyrant on melkein kuollut, saat käyttöösi raketinheittimen, jolla loppu sujuu leikiten.

Lisa Trevor

Lisaan törmäät kartanossa, jossa hän aluksi vain jahtaa sinua ympäriinsä, mutta lopuksi joudut taistella häntä vastaan.

Kun hän jahtaa sinua, älä käytä tehokkaimpia aseitasi, vaan pidä Lisa kauempana ampulla häntä päähän juuri ennen kuin hän yrittää löydä sinua. Joten älä siis tuhlaa tehokkaiden aseiden panoksia ennen viimeistä taistelua, joka sijoittuu kartanon päähalliin.

Viimeisessä ottelussa, joudut tappamaa Lisan, kun kamppailet hänen kanssaan päähallissa. Käytä samaa taktiikkaa kuin edellisessäkin kamppailussa, paitsi tällä kertaa tehokkailla aseilla. Aina välillä tulee väistöliikkeitä, joilla voit hypätä Lisan yli. Helpoiten saat kriittisiä osumia kun ammut Lisaa hetkellä, jolloin hän nostaa kätensä lyödäkseen sinua.

Gravedigger

Jättiläismato joka kaivautuu maan alle jonka jälkeen joudut suorittamaan väistöliikkeen. Kun olento tulee esiin, ehdit ampua sitä muutamaan otteeseen ennen kuin kuvakulma siirtyy taivaalle josta suuret palat maata tippuvat sinua kohti. Ammu ne pistoolilla. Tämän jälkeen varmista, että aseesi on ladattu ennen kuin kuvakulma siirtyy takaisin viholliseen. Jos et ammu tarpeeksi nopeasti, Gravedigger iskee sinua. Gravedigger on haavoittuvainen kaikille aseille sen kehon kaikista kohdista, mutta suusta saat tehokkaimmat osumat. Välillä Gravedigger hyppää korkealle ilmaan ja yrittää syöksyä päällesi, tässä kohtaa ei tule väistöliikettä, vaan ainut vaihtoehto on ampua sen suuhun. Tämän jälkeen Gravedigger lojuu maassa jolloin voit vapaasti ampua sitä hetken. Kun olion energiat käyvät vähiin, se kaivautuu kauemmas ja alkaa heitellä autoja sinua päin. Voit ampua Gravediggeriä, ja samalla ampua autot ennen kuin ne lentävät sinua päin.

Nemesis

Nemesis jahtaa sinua ympäri poliisiasemaa ennen viimeistä kamppailua.

Ensimmäisessä kohdassa jouhut ampumaan sitä päähän kunnes se antaa periksi ja kaatuu polvilleen. Tämän jälkeen tulee nopea väitöliike.

Toisen keeran Nemesis tulee ulkona, jossa voit ampua sitä vapaasti sen seuratessa sinua. Kun Nemesis tulee bensatynnyrin kohdalle, ammu tynnyri ja pääset pakoon.

Kolmannella kerralla sinun ei tarvitse tehdä mitään, vaan Jill & Carlos piiloutuvat.

Neljäs kerta on poliisiaseman parkkihallissa jossa joudut jälleen räjäyttämään bensatynnyrin päästäksesi pakoon.

Viides kerta onkin vähän haastavampi. Olet poliisiaseman päähallin yläkerrassa. Nemesis alkaa ampua singolla sinua kohti. Sinun täytyy osua aseen piippuun kun raketti tulee esiin. Pari kertaa joudut tämän tekemään kunnes se antaa periksi ja jatkat matkaa. Sinun täytyy siis räjäyttää Nemesiksen ampuma raketti heti sen jälkeen kun hän on sen ampunut.

Sitten onkin vuorossa viimeinen taistelu.

Peli kulkee 'raiteilla', joten pomotaisteluissa joudut toistamaan samaa taktiikkaa useaan otteeseen.

Nemesis tulee ulos, katolle missä sinun hahmosi nyt ovat. Aluksi et joudu tekemään muuta kuin ampumaan tynnyrit joiden luokse Nemesis kävelee. Tämän jälkeen joudut kamppailemaan seuraavan muodon kanssa.

Aluksi Nemesis yrittää lyödä sinua lonkeroillaan. Ammu sitä mieluiten konepistoolilla tai konekiväärillä päähän. Jos osut päähän tarpeeksi monta kertaa, Nemesis horjahtaa eikä lyö sinua. Tämän jälkeen Nemesis yrittää napata sinut lonkerollaan otteeseensa. Tässä vaiheessa sinulla on valinta edessäsi. Voit joko ampua Nemesistä ja estää lonkeroa nappaamasta sinua, tai voit antaa sen napata sinut. Jos annat sen napata sinut, varmista että aseesi on ladattu. Ammu oliota päähän jotta se irrottaa sinut otteestaan. Jos et ammu tarpeeks nopeasti tai tarkkaan, lonkero puristaa sinua hengiltä.

Kun olet päässyt otteesta, tai estänyt sen, Nemesis hyppää katolle. Nyt on aika käyttää raketinheitintä jonka saat poimittua mukaasi käytävältä ennen viimeistä taistelua. Nemesis lyö lonkeronsa maahan ja näet kuinka ne kiemurtelevät seinää pitkin tullen sinua kohti. Ammu raketinheittimellä seinään jolloin Nemesis keskeyttää hyökkäyksensä. Jos et estä näin lonkeroiden hyökkäystä, saat ainakin kolme osumaa niiden tultua maasta eteesi.

Tämän jälkeen Nemesis hyppää ilmaa ja hyökkää ilmasta käsin sinua kohti. Nyt vaaditaan nopeita refleksejä väistöliikettä tehdessä. Kun olet väistänyt, voit taas vapaasti hetken ampua Nemesistä. Muista, että päästä saat kriittiset osumat ja ylävartalosta heikot iskut. Eli päähän kannattaa aina tähdätä.

Tämän jälkeen Nemesis yrittää liikettä, jonka voit väistää. Kun olet väistänyt, homma alkaa alusta. Huom! Joskus liikkeiden järjestys voi muuttua, mutta yleensä menee samaa rataa.

Ivan

Sergein muuntelema Tyrant, jota vastaan joudut ottamaan niin pelin alkupuolella kuin myös loppupuolella.

Ensimmäisellä kerralla taistelet melko ahtaassa tilassa. Joudut väistelemään Ivanin iskuja ja ampumaan sitä päähän sen pysäyttämiseksi. Ivan on haavoittuvainen ainoastaan päästä, joten muualle on turha ampua. Jos Ivan saa iskettyä sinut maahan, ammu sitä päähän mahdollisimman monta kertaa kunnes se horjahtaa. Jos et onnistu, Ivan tallaa päällesi.

Enimmäkseen juokset häntä pakoon ja väistelet hänen iskujaan. Ivan tekee myös iskuja joita ei voi torjua ilman ampumista, joten varmista aina että ase on ladattu.

Ivan & Ivan 2

Pelin loppupuolella kohtaat Ivanin ja hänen klooninsa.

Ensin juokset karkuun ja hahmosi katsoo taakseen vain huomatakseen, että viholliset ovat kadonneet. Kuvakulman vaihduttua, Tyrantit jo ovatkin selkäsi takana. Ne seisovat paikoillaan hetken, jolloin on hyvä heittää kranaatteja ja ampua päähän minkä kerkeät. Ne hyökkäävät sinua kohti jolloin voit pysäyttää ne vain ampumalla päähän.

Tämän tehtyäsi, hahmosi juoksee karkuun ja kääntyy katsomaan taakseen. Tyrantit juoksevat sinua kohti ja jälleen joudut pysäyttämään ne ampumalla jälleen päähän.

Tämän jälkeen hahmosi hyppää ylemmäs jonne Tyrantit sinua seuraavat. Tosin ne menevät toiselle puolelle kerrosta, josta ne ampuvat kranaatteja. Ammu kranaatit ja hahmosi juoksee jälleen pakoon.

Kun käännyt on vuorossa väistöliike. Sen tehtyäsi hahmosi hyppää seinälle ja sen kautta korkealle ilmaan jonne Tyrantit jälleen seuraavat. Ne hyökkäävät molemmilta sivuilta alapuoleltasi. Ammu vain niitä kohti ja ne tippuvat takaisin alas.

Nyt homma alkaa taas alusta, eli juokset pakoon ja käännyt huomataksesi Tyranttien olevan jo takanasi. Tämä on paras vaihe ampua, kun ne ovat paikallaan.

Kun toinen Tyrant kuolee, homma on sama, mutta vain yhdellä vihollisella.

Mr. X (Tyrant R)

Kohtaat tämän Tyrantin Ada Wongin skenaarion lopussa.

Helppo pitää loitolla esimerkiksi Strikerin avulla. Ammut päähän muutaman kerran niin otus ei pääse lähelle. Kentältä löydät myös bensatynnyreitä joita voit käyttää apunasi otuksen voittamiseksi. Ei vaadi paljoa. Kunhan olet tarpeeksi nopea ampumaan ja osaat ottaa tilaisuudesta hyödyn.

T - A.L.O.S.

Ensimmäinen muoto on melko yksinkertainen.

Menet väistöliikkeellä suojan taakse jonka otus tuhoaa. Tämän jälkeen joudut jälleen tekemään väistöliikkeen kun olio juoksee luoksesi. Kun olet väistänyt, T – A.L.O.S. Ampuu raketteja jotka joudut ampumaan etteivät ne tuota vahinkoa. Kun T – A.L.O.S. lopettaa, ehdit ampua sitä kunnes se ampuu paikaltaan raketteja. Ammu ne ja jatka olion tulittamista kunnes on jälleen aika mennä suojaan. Tämän jälkeen kaikki alkaa alusta. Kriittiset alueet ovat pää ja keskivartalo.

T – A.L.O.S. (mutaatio)

Tämä onkin jo astetta haastavempi.

Heti ensimmäiseksi ehdit ampua punaisina välkkyviä kohtia, jotka ovat tällöin olion ainoat heikot kohdat. Tämän jälkeen joudut väistämään olion lasereita 2-3 kertaa.

Nyt ehdit taas ampua haavoittuvia kohtia. Jos et ehdi saada kaikkia kohtia ammutuksi, T – A.L.O.S. ottaa lonkeronsa käyttöön. Ne tulevat joko katosta tai seinästä. Jos ne tulevat seinästä, ammu lonkeroita. Mutta jos ne tulevat katosta, joudut näkemään enemmän vaivaa. Katosta tippuu suuria lohkareita ja yksi lonkero yrittää iskeä sinua samalla. Ammu ensin lonkero, sitten lohkare. Näin estät ikävät iskut.

Kun olet saanut kaikki välkkyvät kohdat ammuttua, T - A.L.O.S. Tippuu alas katosta jossa se roikkuu. Tiputtuaan se lähtee hyökkäämään ja yrittää iskea pari kertaa jotka saat väistettyä nopeilla reflekseillä.

Tämän jälkeen olio yleensä tarraa sinuun kiinni. Ei hätää, et menetä siitä mitään. Ammu hirviötä naamaan, mutta säästä panoksia, koska pian tämän jälkeen olion takaa tulee kaksi lonkeroa jotka pitää ampua, ettei saa osumia. Kun lonkerot on ammuttu, voit rauhassa ampua T – A.L.O.S.:ia sen suuhun ja kasvoihin.

Kun tämä on suoritettu, T – A.L.O.S.:in oikea heikko kohta tulee esiin. Iso punaisena hehkuva pallo jota voit vapasti ampua. Jos ehdit aiheuttaa tuhoa tarpeeksi, T – A.L.O.S. tippuu uudestaan alas ja voit jatkaa ampumista. Jos et, homma alkaa alusta.

Huom! T – A.L.O.S. tekee välillä satunnaisia iskuja jotka voi väistää.

Sergei Vladimir

Pelin viimeisessä taistelussa joudut ottamaan Sergein mutaatiota vastaan.

Sergei tekee alussa liikkeitä jotka voit väistää. Hahmosi juoksee pakoon ja Sergei seuraa sinua. Odota, että se pysähtyy ja ammu sitä suuhun sekä mahaan. Tämän jälkeen Sergei yleensä sylkäisyy ilmaan pallon jonka sisältä hyökkää toukkia, ellet ammu niitä.

Välillä Sergei ottaa sinut ison ulokkeensa kouriin, ja joudut rimpuilemaan irti. Ei mitenkään erityisen haastava vastus. Kunhan käytät tehokkaita aseita, ei tuota ongelmaa.

2 kommenttia: